Stärk ditt varumärke, dela din kunskap

Kursen för dig som vill dela din kunskap och expertis genom att skriva en fackbok, handbok eller kanske en reportagebok. Oavsett om din expertis handlar om matlagning, yoga, marknadsföring eller kanske psykisk hälsa får du i denna kurs hjälp med att utveckla din idé och skriva en bok som tilltalar din tänkta målgrupp. Efter kursens slut har du de kunskaper som behövs för att du ska lyckas med din bok och har troligtvis kommit en bra bit på vägen i själva skrivandet. Kursens sista delar handlar om redigering, bokutgivning och tips kring hur du når ut med din färdiga bok.

Föreläsare/kursledare

Joanna Björkqvist

Kursledare

Utbildad journalist och har även läst litteraturvetenskap på universitetet. Verksam som författare, skrivcoach, lektör, redaktör, skrivkursledare, språkkonsult och frilansjournalist. Driver företaget Silverord och har skrivit fem böcker.

Jenny Westerlund

Kursledare

Utbildad lärare och lektör som studerat fristående kurser i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet. Verksam som redaktör, skrivcoach, kursledare samt förläggare. Driver JW förlag och utbildning samt Skrivfokus som erbjuder tjänster inom text- och manusutveckling och kurser inom kreativt skrivande.

Kursinnehåll

  1. Har du en färdig idé?

  2. Utveckla din idé

  3. Research

  4. Reflektion research

  1. Dags att skriva!

  2. Kom igång med din fackbok

  3. Börja skriva!

  4. Bokens form

  1. En hållbar grund

  2. Tilltal och ton

  3. Reflektionsövning

  4. Synopsis, struktur och skriv vidare

  1. Engagera och berör dina läsare

  2. Storytelling

  3. Skapa levande text

  4. Joannas exempel på levande text

  1. Att färdigställa

  2. Framgångsfaktorer

  3. Redigering och bokutgivning

  4. Textövning

About this course

 • 2 800,00 kr
 • 35 lektioner
 • 2 timmar videoinnehåll
 • Onlinekurs på distans

  Studera i din egen takt. Kursen är uppdelad i 7 moduler. Vid start får du tillgång till introduktionsdelen och den första modulen. Kursplattformen uppdateras sedan automatiskt med en ny modul varje vecka. Tidsåtgång ca 60–90 min/vecka + din skrivtid. Du har tillgång till kursen i 12 månader från registrering.

 • Kursmaterial

  Kursen består av inspelade föreläsningar, textmaterial, konkreta tips och exempel. Föreläsare: Joanna Björkqvist & Jenny Westerlund.

 • Betalningsalternativ

  I samband med din registrering betalar du även för kursen med betalkort alternativt paypal. Önskar du istället faktura, hör av dig till jenny@skrivfokus.se med uppgifter som: namn/bolagets namn (samt organisationsnummer) och postadress.

 • Har du frågor?

  Tveka inte att höra av dig till jenny@skrivfokus.se.

Vill du ha individuell respons på uppgifter och texter?

Tips till dig som vill ha personliga hjälp på vägen när du skriver och utvecklar ditt manus. I kursen Skriv din kunskap - med textrespons lämnar du även in uppgifter och texter och får kursledarnas feedback.