Stärk ditt varumärke, dela din kunskap

Kursen för dig som vill dela din kunskap och expertis genom att skriva en fackbok, handbok eller kanske reportagebok. Oavsett om din expertis handlar om matlagning, yoga, marknadsföring eller kanske psykisk hälsa får du i denna kurs hjälp med att utveckla din idé och skriva en bok som tilltalar din tänkta målgrupp. Efter kursens slut har du de kunskaper som behövs för att du ska lyckas med din bok och har troligtvis kommit en bra bit på vägen i själva skrivandet. Kursens sista delar handlar om redigering, bokutgivning och tips kring hur du når ut med din färdiga bok. Du får respons på uppgifter och textinlämningar av kursledarna som har erfarenhet av att både coacha författare i deras skrivprojekt och redigera texter inför utgivning.

Föreläsare/kursledare

Joanna Björkqvist

Kursledare

Utbildad journalist och har även läst litteraturvetenskap på universitetet. Verksam som författare, skrivcoach, lektör, redaktör, skrivkursledare, språkkonsult och frilansjournalist. Driver företaget Silverord och har skrivit fem böcker.

Jenny Westerlund

Kursledare

Utbildad lärare och lektör som studerat fristående kurser i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet. Verksam som redaktör, skrivcoach, kursledare samt förläggare. Driver JW förlag och utbildning samt Skrivfokus som erbjuder tjänster inom text- och manusutveckling och kurser inom kreativt skrivande.

Kursinnehåll

    1. Kursinformation

    2. Din kursledare Jenny

    3. Din kursledare Joanna

    4. Reflektion startläge

    1. Har du en färdig idé?

    2. Utveckla din idé

    3. Inlämningsuppgift idéutveckling

    4. Research

    5. Inlämningsuppgift research

    1. Dags att skriva!

    2. Kom igång med din fackbok

    3. Börja skriva!

    4. Bokens form

    1. En hållbar grund

    2. Tilltal och ton

    3. Reflektionsövning

    4. Synopsis, struktur och skriv vidare

    5. Inlämning valfri text

    1. Engagera och berör dina läsare

    2. Storytelling

    3. Skapa levande text

    4. Joannas exempel på levande text

    5. Inlämning valfri text

    1. Att färdigställa

    2. Framgångsfaktorer

    3. Redigering och bokutgivning

    4. Inlämningsuppgift bokpitch

About this course

  • 4 800,00 kr
  • 38 lektioner
  • 2 timmar videoinnehåll
  • Onlinekurs på distans

    Studera i din egen takt. Kursen är uppdelad i 7 moduler. Vid start får du tillgång till introduktionsdelen och den första modulen. Kursplattformen uppdateras sedan automatiskt med en ny modul varje vecka. Tidsåtgång ca 60–90 min/vecka + din skrivtid. Du har tillgång till kursen i 12 månader från registrering. Inlämningsuppgifter skickas in för respons löpande inom 6 månader (för att du ska ha gott om tid men ändå en deadline att jobba mot, så att uppgifterna blir gjorda).

  • Kursmaterial

    Kursen består av inspelade föreläsningar, textmaterial, konkreta tips och exempel samt uppgifter i form av övningar, reflektioner och dina texter. Du får respons på uppgifter och textinlämningar. Det handlar exempelvis om att få respons på text ur ditt bokmanus, en säljande bokpitch och en presentation av din bok alternativt ett följebrev.

  • Betalningsalternativ

    I samband med din registrering betalar du även för kursen med betalkort alternativt paypal. Önskar du istället faktura, hör av dig till [email protected] med uppgifter som: namn/bolagets namn (samt organisationsnummer) och adress.

  • Har du frågor?

    Tveka inte att höra av dig till [email protected].

Redo att skriva din kunskap?

Kom igång nu!